Stap 1:

Rijg alle kralen in de volgorde zoals je ze hebben wilt aan de onderkant van de rammelaar aan een stukje gecoat staaldraad. Bij een bestelling van onderdelen voor een complete rammelaar ( halve boog, ringen, belletje, kralen en satijnkoord) ontvang je er gratis een stukje gecoat staaldraad bij.

 

Stap 2:

Buig aan het begin je staaldraad om het satijnkoord heen. Zo kan je de kralen over het staaldraad naar het satijnkoord schuiven. Bij de kleine kraaltjes (8mm) kan dit iets moeilijker gaan en heb je een tangetje nodig.

 

Stap 3:

Dan rijg je het staaldraad door de opening van de halve boog, zorg dat het dubbel gevouwen gedeelte aan de onderkant uitsteekt.

 

Stap 4:

Steek de korte kant van het staaldraad ook door de gaten van de halve boog en zorg dat het satijnkoord ertussen zit.

 

Stap 5:

Dan trek je aan het staaldraad het satijnkoord door de gaten van de halve boog.

 

Stap 6:

Wanneer je ringen wilt verwerken aan je rammelaar plaats je deze als stap 6.

 

Stap 7:

Hierna herhaal je stap 3,4 en 5 nogmaals om ook aan de andere zijde het satijnkoord door de gaten van de halve boog te krijgen.

 

Stap 8:

Nu rijg je eerst een platte disk naar de halve boog toe, daarna maak je een dubbele knoop in het satijnkoord. Hier valt straks de veiligheidskraal overheen.

 

Stap 9:

Verlijm nu de knoop met seconde lijm en schuif de veiligheidskraal eroverheen.

 

Stap 10:

Na het herhalen van stap 8 en stap 9 aan de andere zijde is de onderkant van je rammelaar klaar.

 

Stap 11:

Nu rijg je de kralen voor de binnenkant van de rammelaar aan het satijnkoord. Ook dit rijg je d.m.v. het gecoate staaldraad zoals eerder beschreven.  Let op: koord gaat dubbel door de kralen heen. Hiervoor heb je een tangetje nodig om het koord aan te kunnen trekken, dit gaat vrij strak.

 

Stap 12:

Hierna rijg je het gecoat staaldraad door de middelste gaten van de halve boog met het dubbel gevouwen gedeelte naar beneden. (zoals stap 3) Leg het satijnkoord in de lus (zoals stap 4) en trek het koord door de gaten heen. Ook dit gaat vrij strak en dient u en tangetje bij te gebruiken.

 

Stap 13:

Maak nu een knoop in het dubbele draad, 1 knoop is voldoende, omdat het het draad al dubbel is wordt dit automatisch een dubbele knoop. Verlijm de knoop en schuif de veiligheidskraal eroverheen.

 

Stap 14:

Knip alle uitstekende satijnkoorden zo kort mogelijk af boven de veiligheidskralen. Druppel nog iets seconde lijm vanaf boven in de kraal voor extra veiligheid.

 

Stap 15:

En uw eigen gemaakte rammelaar is klaar!

 

© 2015 - 2024 Baby & Kids Kado | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel