Tips en tricks hoe je zelf een speenkoord kan maken:  Híeronder vind je een werkbeschrijving hoe je een speenkoord met naam zelf kan maken. Wij verkopen ook alle materialen om zelf zo'n leuke speenketting te maken. Ben je op zoek naar houten kralen? klik dan hier. Maak je liever een speenkoord van siliconen kralen dan mag je hier een kijkje nemen ;-)

Laat je liever een speenkoord door ons maken? Dat kan natuurlijk ook! Op onze website staan een aantal voorbeelden, mocht je iets anders in gedachten hebben mail ons dan gerust, want wij kunnen bijna alles naar wens maken ;-)

 

Stap 1:

Rijg alle kralen in de volgorde zoals je ze hebben wilt op je speenkoord aan een stukje gecoat staaldraad. (Bij een bestelling van kralen incl. een losse speenclip en draad ontvang je er gratis een stukje gecoat staaldraad bij)

Stap 2:

Buig aan het begin je staaldraad om het satijnkoord heen. Zo kan je de kralen over het staaldraad naar het satijnkoord schuiven. Bij de kleine kraaltjes kan dit iets moeilijker gaan en heb je een tangetje nodig.

Stap 3:

Knoop nu je koord aan de speenclip vast d.m.v. een dubbele knoop, zorg dat je deze goed strak vast knoopt.

Stap 4:

Druppel wat seconde lijm op de knoop, knip hierna het overgebleven stukje koord af.

Stap 5:

Schuif nu je begin kraal omhoog, over de knoop heen en druppel nog wat seconde lijm op de knoop en kraal. Hierdoor komt de kraal vast te zitten aan de knoop in het koord, waardoor de kans van het losraken van de kralen bijna onmogelijk wordt.

Stap 6:

Schuif nu alle kralen aan bij de beginkraal. Maak aan de andere kant van je koord een lus, zorg dat de knoop dicht tegen je eindkraal aan zit. Trek deze knoop weer goed strak aan. Rijg de kralen niet strak tegen elkaar aan, dan wordt je koord stug en trekt hij makkelijker de speen uit de mond. (TIP: Leg je koord iets rond als je de laatste knoop maakt.)

Stap 7:

Knip het overgebleven stukje satijnkoord af, schuif je eindkraal over je knoop heen en lijm deze weer aan elkaar vast met secondelijn.

Stap 8:

Je speenkoord is nu klaar! Mocht je geen begin en eindkraal gebruiken zoals bij sommige voorbeelden op deze site ook het geval is, kun je met een tangetje aan 1 kant de opening in de kaal iets groter maken. Hierdoor kun je de knoop ook iets in de kraal verwerken. Houd bij het maken van je speenkoord rekening met de maximale veiligheidslengte van 22 cm excl. clip

Stap 9:

Maak je het speenkoord als cadeautje? Geef hem dan in een mooi Organza Cadeauzakje! al voor 0.50 cent. In veel verschillende kleuren te verkrijgen. Zie categorie Cadeauverpakkingen om deze te bestellen.

© 2015 - 2024 Baby & Kids Kado | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel